donderdag 16 april 2015

Skelet. Retteketet.

Hopsa! Van 6,5x6,5 cm balken alle lengtes gezaagd. Manlief heeft gezellig meegeholpen met zagen dit weekend, en vervolgens ook nog de delen in de buitenbeits gezet. Heel fijn, aangezien mijn longen niet bepaald de beste vriendjes zijn met oplosmiddel.

Een goede laag beits is wel nodig, maar wat duurt het dankzij de droogtijd lang voor je ècht verder kan! En geduld hebben is een kunst. Gelukkig mocht ik vandaag dan alle frames ('dwarsdoorsnedes') in elkaar zetten. 


Alles zit superstevig vast, met stoelhoeken, rvs-schroeven (netjes in het hout verzonken, uiteraard) en zo nu en dan wat gevloek. Zo ontdekte ik vandaag dat het mogelijk is om tijdens het schroeven een bitje door midden te breken. Wat er dan kan gebeuren? Nu ja, de boormachine schiet bijvoorbeeld vliegensvlug uit de schroef, met een vlijmscherp restant-van-het-bitje voorop. Het topje van mijn pink kan het gelukkig nog nèt navertellen. Lang leve de verbanddoos!
Vervolgens de andere skelet-delen nog even afgemaakt. Voor vandaag is het weer mooi geweest, dit weekend gaan we vrolijk verder. Tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten